Søg
Close this search box.

boligkøb

Drømmer du om at blive boligejer?

At købe en bolig er en af livets store beslutninger, og der går mange tanker, idéer og overvejelser forud.  For mange mennesker er boligkøbet deres livs største investering og også den beslutning, der medfører de største konsekvenser for deres daglige økonomi. 

Ønsker du at realisere dine drømme om at blive boligejer, vil der melde sig en række konkrete, praktiske og økonomiske spørgsmål. I Hvidbjerg Bank kender vi svarene på rigtig mange af dem, og vi vil gerne hjælpe dig med at føre dine boligdrømme ud i livet.

Når du først har bestemt dig for at gøre din boligdrøm til virkelighed, går der en proces i gang, som normalt varer nogle måneder, og som typisk kræver mange overvejelser, mange forberedelser og mange beslutninger. 

I Hvidbjerg Bank vil vi gerne hjælpe dig, så du er bedst muligt rustet til dit boligkøb. Derfor har vi udarbejdet købsprocessens 10 trin, som forhåbentlig kan vejlede og inspirere dig før og under boligjagten. 

1. Afklar dine boligbehov
Lav en prioriteringsliste med ønsker og krav til din kommende bolig. Her kan du f.eks. komme omkring spørgsmål som ønskeboligens beliggenhed, alder, stand, størrelse, indretning og antallet af værelser. Gem listen, så du kan ændre den efter behov, og giv den til ejendomsmæglerne i det område, hvor du ønsker at bo. 

2. Afdæk dine økonomiske muligheder
Book et gratis og uforpligtende møde i Hvidbjerg Bank om dine økonomiske muligheder. For at kunne give dig et overblik, har vi brug for at få et indblik i din økonomi. Det gælder din månedlige indtægt før skat, dine faste månedlige udgifter minus dine nuværende boligudgifter samt det ønskede månedlige rådighedsbeløb. Har du ikke i forvejen et budget over dine faste månedlige udgifter, kan vi lave det i fællesskab. 

3. Få et Boligkøberbevis
På baggrund af dine økonomiske muligheder kan vi udstede et Boligkøberbevis til dig. Med det i hånden ved du på forhånd, hvor mange penge du kan låne igennem os til din nye bolig, og at Hvidbjerg Bank i samarbejde med Totalkredit står bag dig, når det gælder finansieringen. 

4. Undersøg boligmarkedet
Med Boligkøberbeviset i hånden kan du indlede boligjagten. Start f.eks. med at tjekke boligannoncerne i lokalaviserne i det område, du gerne vil bo i. Søg dernæst på ejendomsmæglernes hjemmesider, og dan dig et indtryk af prisniveauet. På boligportalen boliga.dk, som er uafhængig af ejendomsmæglere og den finansielle sektor, kan du bl.a. finde information om alle boligers geografiske beliggenhed, kvadratmeterpris, liggetid og tidligere salgspriser. 

5. Se på boliger
Når du har fået et overblik over boligmarkedet i dit søgeområde, er det en god idé at begynde at gå til åbenthusarrangementer. Når du har prøvet det nogle gange, bliver du helt bevidst om, hvilke boliger du bliver betaget af, og hvilke du er uinteresseret i. Derfor gælder det om at være på pletten og få aftalt fremvisninger med ejendomsmæglerne, så snart interessante emner udbydes til salg. 

6. Få rådgivning
Når du har fundet din drømmebolig eller en, der kommer tæt på, er det vores anbefaling, at du betaler en uvildig byggerådgiver for at besigtige ejendommen og vurdere dens tilstand. Det er i den forbindelse vigtigt, at byggerådgiveren ser tilstandsrapporten, som sælger har fået udarbejdet. Det kan være, at byggerådgiveren gør opmærksom på forhold i denne rapport eller forhold, der slet ikke står anført, som gør, at du kan kræve nedslag i prisen eller reparationer betalt af sælger. 

7. Giv et bud
Når du har fundet din drømmebolig og sat dig grundigt ind i alle forhold og vilkår omkring denne bolig, er der intet til hinder for, at du afgiver et bud til sælger. Brug de input, som du har fået af byggerådgiveren til at argumentere for din pris. Sæt en kort frist, så du kan få et hurtigt svar fra sælger. 

8. Få overblik over dokumenter
Der findes et væld af dokumenter i forbindelse med handel af bolig. Det gælder f.eks. salgsopstilling, tilstandsrapport, energimærkerapport, købsaftale, refusionsopgørelse og skøde. På boligejer.dk kan du få et samlet overblik over alle bolighandlens dokumenter samt en forklaring af hvert enkelt dokument og dets funktion. 

9. Få styr på forsikring
Book et gratis og uforpligtende møde i Hvidbjerg Bank, og hør om de forsikringer, vi vil anbefale dig som kommende boligejer at tegne for at sikre dig selv bedst muligt. Du kan f.eks. tegne en ejerskifteforsikring, der dækker de eventuelle skjulte skader i boligen, som ikke står anført i tilstandsrapporten – en brand- og husforsikring, der dækker alt det i boligen, som ikke er løsøre – og så selvfølgelig en indboforsikring. Sammen med Privatsikring, som er vores samarbejdspartner på forsikringsområdet, kan vi lave en forsikringsløsning, som er nøjagtigt tilpasset dine ønsker og dine behov. 

10. Køb dit nye hjem
Når du og sælger er blevet enige om en pris, skal der laves en masse papirarbejde, før du kan kalde boligen din. På overtagelsesdagen mødes du med sælger, som officielt overdrager ejendommen til dig. Dette sker rent faktisk ved, at du får udleveret nøglerne til det, der er dit nye hjem.

Privatsikring kan hjælpe dig med alle de lovpligte forsikringer du skal bruge, du kan læste mere om Privatsikring HER.

Før du for alvor går i gang med at søge bolig, er det vigtigt, at du ved, hvor mange penge, du har at købe for. 

Den nemmeste måde at finde ud af det på er ved at booke et gratis og uforpligtende møde i Hvidbjerg Bank. Her vil en rådgiver – på baggrund af information fra dig – give dig overblikket over dine økonomiske muligheder, både hvad realkreditlån og boliglån angår. 

På totalkredit.dk kan du også selv regne på dine muligheder. Du kan bl.a. se, hvad et realkreditlån koster, sammenligne flere typer realkreditlån, beregne friværdien og se, hvor meget du kan låne.

Med et Boligkøberbevis i hånden er du hjulpet godt på vej mod dine boligdrømme. Ikke alene ved du på forhånd, hvor meget du kan låne. Du er også sikker på, at Hvidbjerg Bank står bag dig, når det gælder finansieringen.

Handlefrihed med et Boligkøberbevis.
Boligkøberbeviset fortæller, at du er forhåndsgodkendt til boligfinansiering hos Hvidbjerg Bank og realkreditinstituttet Totalkredit. Det giver dig mange fordele:

 • Du får overblikket og ved, hvor meget du maksimalt kan købe for.
 • Du ved, hvilke konsekvenser et boligkøb får for din privatøkonomi.
 • Du ved præcis, hvilken boligprisklasse du skal kigge efter.
 • Du kan slå til her og nu, hvis drømmeboligen pludselig kommer til salg.
 • Du står stærkere i handelssituationen, hvis der er flere interesserede.
 • Du kan handle, uden at spørge os først.
 • Du viser over for sælger og ejendomsmægler, at du er en seriøs og solid køber.
 • Du kan tage dig god tid, hvis du ønsker det, for Boligkøberbeviset er gyldigt i seks måneder. Dertil kommer, at du får Boligkøberbeviset ganske gratis. 

Møde med udgangspunkt i din økonomi
For at få et Boligkøberbevis skal du – og din eventuelle partner – holde et møde med en af vores bankrådgivere. 

Hensigten er at beregne den maksimale pris, som du kan købe bolig for. Derfor tager vi udgangspunkt i din privatøkonomi og afklarer spørgsmålene: 

 • Hvad er din indtægt efter skat? (medbring derfor dine fire seneste lønsedler og din seneste årsopgørelse)
 • Hvad er dine faste udgifter minus dine nuværende boligudgifter? (medbring derfor dit budget eller en oversigt over dine faste udgifter)
 • Hvad er ellers dine leveomkostninger? (ekstra forbrug, fritidsinteresser, rejser m.m.)
 • Er der ændringer på vej i din økonomi? (arbejdsliv, privatliv, fritidsliv m.m.) 

På baggrund af svarene når vi frem til de boligudgifter, du reelt har at bo for. Boligudgifterne skal dække både ydelser til kreditforeningslån, boliglån i banken, husforsikring, ejendomsskatter og forbrugsafgifter i din nye bolig. 

Beløbet omregnes til en maksimal boligpris, og du får det hele sort på hvidt i Boligkøberbeviset.

HURUP
Bredgade 136
7760 Hurup
Tlf. 9695 5240

1 of 5

HVIDBJERG
Østergade 2
7790 Thyholm
Tlf. 9695 5200

2 of 5

STRUER
Toldbodstræde 10
7600 Struer
Tlf. 9695 5250

3 of 5

HOLSTEBRO
Lavhedevej 48A
7500 Holstebro
Tlf. 9695 5300

4 of 5

VIBORG
Vævervej 5
8800 Viborg
Tlf. 9695 5330

5 of 5

Fem dedikerede lokale filialer

Som kunde i Hvidbjerg Bank er der aldrig lang vej at køre for at besøge banken.
Vi er tæt på dig – og hos os har du fx. også det direkte telefonnummer på din egen rådgiver.