Nyheder

FÅ TILSKUD TIL AT UDSKIFTE DIT OLIEFYR

Det bliver vigtigere og vigtigere at tænke i grønne og mere energivenlige løsninger, også til din bolig. Hvis du har et oliefyr og bor i et område, hvor du ikke har mulighed for at få fjernvarme, har vi et tilbud, som måske interesserer dig.

Du kan nemlig få 10.000 kr. i kontant tilskud fra Totalkredit, hvis du erstatter dit oliefyr med en varmepumpe.

Du kan få 10.000 kr. i tilskud, hvis du skifter oliefyret i din bolig ud med en varmepumpe. Det kan du, fordi Hvidbjerg Bank samarbejder med Totalkredit, som har lanceret et nyt grønt tiltag, som skal hjælpe kunderne med at gøre deres boliger grønnere. Energiforbruget i bygninger udgør nemlig en markant andel af Danmarks CO2-forbrug, og at udskifte med en varmepumpe, er et af de tiltag, der har den største klimaeffekt.

Du får dig også andre fordele, hvis du gør din boligs varmekilde grønnere:

 1. Du sparer penge på varmeregningen
 2. Du bliver ikke ramt så hårdt, hvis energipriserne stiger
 3. En klimavenlig løsning gør din bolig mere attraktiv, hvis du en dag ønsker at sælge

En hurtig beslutning
Du skal tage en hurtig beslutning, hvis du skal have del i Totalkredits tilbud. For tilskuddet gives til de første 3.000 Totalkredit-kunder, som ansøger om et værdibevis og samtidig opfylder forudsætningerne for at få tilskud.

Hvad kræver det?

Du skal opfylde følgende betingelser, for at få tilskud::

 • Du skal være privatkunde i Hvidbjerg Bank og have et Totalkredit-lån i din bolig 
 • Din ejendom skal være en ejerbolig (ikke fritidsbolig) og ligge i et område uden mulighed for fjernvarme. Du kan du tjekke på grønfjernvarme.nu eller spørge i din kommune. 
 • Du skal udskifte dit oliefyr til en varmepumpe (luft-til-vand eller jordvarme) med energimærke A++ eller bedre. Arbejdet skal udføres af en virksomhed. Det er altså ikke muligt at få tilskud til et gør-det-selv-projekt.
 • Du skal, senest seks måneder efter værdibevisets udstedelse, sende en kopi af fakturaen for det udførte arbejde til din rådgiver i Hvidbjerg Bank.

Inden du går i gang
Du skal være opmærksom på, at du skal have modtaget et gyldigt værdibevis fra Totalkredit, inden du påbegynder din energirenovering. Du modtager værdibeviset af din rådgiver i Hvidbjerg Bank.

Få ekstra tilskud fra staten
Du har, udover tilskuddet på 10.000 kr. fra Totalkredit, også mulighed for at søge om tilskud fra det offentlige til din energirenovering i 2021. Det kan du, fordi det kan være en stor omkostning at gå i gang med at gøre din bolig grønnere.

Der frigives 375 mio. kr. i den såkaldte Bygningspulje i begyndelsen af 2021.Det er en pulje, hvor boligejere kan søge om tilskud til boligforbedringer, som sparer energi. Du kan eksempelvis få tilskud til installation af en varmepumpe, hvor du kan få mellem 22.000-45.000 kr. i tilskud.

Du skal være opmærksom på, at du skal have fået tilsagn om tilskuddet, inden du indgår en aftale om renoveringen med en installatør. Det skal du, fordi der fra puljen kun bevilges tilskud til projekter og energirenoveringer, som ellers ikke var blevet gennemført.

Vi forventer, at der åbnes for ansøgninger til puljen i årets første kvartal. Hvis du vil have besked, når det er muligt at søge om tilskud, kan du tilmelde dig nyhedsmailen fra Energistyrelsen her, 

Du kan gå i gang med forberedelserne
I mellemtiden kan du begynde at indhente tilbud fra autoriserede installatører. Så du er klar til at søge om tilskud, når der bliver åbnet for ansøgninger.

Sådan får du tilskud

Hvis du opfylder betingelserne for at få tilskud fra Totalkredit, skal du gøre følgende:

 1. Kontakt din rådgiver i Hvidbjerg Bank, som hjælper dig med at søge om et værdibevis på 10.000 kr. og med eventuel finansiering.
 2. Du får et værdibevis, som er gyldigt i seks måneder.
 3. Udskift dit oliefyr med en tilskudsberettiget varmepumpe (luft-til-vand eller jordvarme med energimærke A++ eller bedre). Arbejdet kan med fordel udføres af en VE-godkendt virksomhed, som har dokumenterede kompetencer til at installere det vedvarende energianlæg korrekt. Se en liste med VE-godkendte virksomheder her
 4. Når dit oliefyr er udskiftet, betaler du fakturaen og sender den til din rådgiver i Hvidbjerg Bank. Se her, under afsnittet Dokumentation, hvilke oplysninger, som fakturaen skal indeholde.
 5. Du modtager tilskuddet på din NemKonto efter senest 30 dage. Tilskuddet er skattepligtigt og skal selvangives.

Du har også mulighed for lave andre former for energirenovering af din bolig. Du kan læse mere om fordelene: 6 gevinster ved at gøre din bolig (mere) klimavenlig